UVOD

 

Obstaja mnogo knjig, ki nam pripovedujejo o tem, kako najti Boga[i]. A resnica je ta, da se Bog ni izgubil in se ne skriva. V resnici je prav dejanska, nepreki-njena vseprisotnost Boga tista, ki jo človeški um tako težko dojame.

Vedno gledamo v napačno smer; nekam drugam, v nekaj mističnega in oddaljenega. Poskušamo podo-živeti nekaj, za kar smo prepričani, da smo pred mnogimi leti, na primer v otroštvu, imeli ali pa smo o nečem podobnem brali v duhovnih knjigah. Trudimo se izboljšati svoje lovske spo-sobnosti, da bi ujeli izmikajočega se Boga, Boga, ki ne želi biti najden.

Vendar Bog ni izgubljen, izmikajoč ali neviden. Mi se moramo pripraviti na to, da bomo prejeli Boga, tistega ki vedno trka na vrata našega srca, ki nam vedno prigovarja, katerega srce omogoča bitje našega srca in katerega dih, je dih sveta.

"Prejmi Boga." Le mi sami smo v napoto temu temeljnemu dejanju, tej največji želji, tej končni točki, ki je hkrati tudi začetek.

Zakaj smo v napoto? Upiramo se videti stvari take kot so, vključujoč dejstvo, da je Bog vedno prisoten in dosegljiv. V tej knjigi bomo raziskovali sledi tega odpora. Korak za korakom bomo stopali po teritoriju

človeškega srca z vsemi njegovimi hrepenenji in ome-jitvami. To je iskanje, ki nam kaže, kako so te ome-jitve – po milosti Božji – vedno šibkejše od Resnice same. Bog, Jezus, Amida Buda, Alah, razsvetljenje – ne glede na to, katero ime uporabljamo za ta apel, ki nas hkrati kliče od znotraj iz našega telesa in od zunaj iz sveta okrog nas – on vedno stoji na križišču vsakega trenutka v življenju in smrti in nam ponuja odgovore na veliko uganko o 'biti živ'.
Priročnik z navodili kako živeti prebujeno življenje je za vsakogar. Lahko si židovskega porekla ali kristjan, musliman ali budist. Lahko si celo agnostik ali ateist, kajti dokaz o svétosti življenja je v nenehnih srečevanjih vsega, kar je zdaj, je bilo prej in bo potem. Ni pomembno, kako to svetost življenja poimenujemo ali kaj je njen izvor. To je naše čutenje, to je tista prava stvar.
To je knjiga za vse ljudi, ki želijo postati bolj človeški. Namenjena je vsem, ki želijo bolje razumeti dejansko srečo, ki jo ponuja naš obstoj. Da bi našli to dejansko srečo, moramo razumeti, kaj je tisto, kar naj bi ji bilo v napoto. 
Znanstveniki danes vedo, da je vsaka snežinka sestavljena iz številnih ledenih kristalčkov, ki se oblikujejo okrog majhnih delcev zemeljskega prahu. Brez teh mikroskopskih koščkov zemlje ta nebeška kreacija ne bi mogla padati na Zemljo kot sneg in prekriti deželo s tišino in belino.

 

Življenje je sestavljeno iz nešteto trenutkov. Ujemite svojega!

  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now